De ideale bemesting voor uw siertuin

10/04/2017

De energie die uw planten nodig hebben om goed te groeien en te bloeien halen ze uit de bodem. Om te voorkomen dat uw tuingrond 'arm' wordt en dat uw planten dus op hun honger blijven, is het belangrijk om de voedselreserves regelmatig aan te vullen. 

Het bemesten van uw siertuin zorgt niet alleen voor meer groei en bloei maar versterkt ook uw planten tegen ziekten en plagen. Vooral tijdens de groeiperiode zullen de planten in uw tuin veel voedingsstoffen aan de bodem onttrekken. Geef uw planten daarom een eerste bemestingsbeurt in het voorjaar, gevolgde door een tweede onderhoudsbemesting iets later op het seizoen. Zo kan u een heel seizoen lang van een prachtige siertuin genieten. 

In de handel zijn verschillende soorten meststoffen verkrijgbaar, in diverse vormen. De meststoffen van DCM bieden het grote voordeel dat hun organische gebonden voedingselementen geleidelijk vrijgesteld worden volgens de behoefte van de plant. Zo krijgen uw planten gedurende meer dan 100 dagen de juiste voeding voor een rustige groei zonder verbrandingsgevaar, en is het verlies aan voedingselementen door uitspoeling minimaal. 

Bovendien wordt de organische stof in deze meststoffen door het bodemleven omgezet in humus. Humus draagt bij tot een kruimelige grondstructuur en een goed evenwicht tussen lucht en vocht in de bodem. Zo wordt een vlotte inworteling mogelijk en wordt de ontwikkeling van het bodemleven bevorderd. 

DCM Meststof Siertuin is uiterst geschikt als universele bemesting voor de hele siertuin. Dankzij haar doordachte samenstelling bevat deze meststof de nodige voedingselementen voor een evenwichtige groei en een uitbundige bloei. Het hoge gehalte aan kalium (potas) zorgt voor stevige planten en intense bloemkleuren terwijl magnesium noodzakelijk is voor een frisgroene bladkleur. 

Bij nieuwe aanplantingen mag DCM Mestof Siertuin, dankzij haar zachte werking, tot vlak vóór het planten gebruikt worden. Werk de juiste dosis in de toplaag van de grond in bij het aanplanten. Als onderhoudsbemesting de meststof uitstrooien en, indien mogelijk, lichtjes inwerken in de bovenste grondlaag. Bij droog weer begieten om de werking van de meststof te versnellen. 

Omdat niet alle planten dezelfde eisen stellen, onder meer wat de zuurtegraad betreft, zijn er voor sommige soorten ook aangepaste meststoffen beschikbaar. Zo werd DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van de zogenaamde zuurminnende planten te voldoen. Dit zijn planten die het best gedijen in een zure grond (pH 4,5 - 5,5). Tot deze groep behoeren onder andere rhododendrons, heideachtigen, pieris, azalea's, blauwe hortensia,...

 

  • Weidse Blik