Nieuw: Regentonnen

31/08/2015

Nieuw bij Weidse Blik in het assortiment: Regentonnen in diverse soorten en maten !!

Door (gratis) regenwater op te vangen in een aparte ton, kan drinkwater bespaard worden. Het besparen van duur drinkwater is goed voor de portemonnee en voor het milieu. In de meeste Nederlandse tuinen is tegenwoordig wel een buitenkraan aanwezig. Heel handig, want zo heeft u altijd water voor de tuin bij de hand. Maar een buitenkraan bevat helaas kostbaar drinkwater. Misschien is de aanschaf van een regenton toch wel eens het overwegen waard. Daarnaast is de regenton ook een mooie accessoire voor in uw tuin!

Gebruik regenwater

Het opgevangen regenwater kan heel goed gebruikt worden voor het water geven in potten en bakken in de tuin. Maar ook de siertuin en de moestuin kunnen ermee besproeid worden. Zelfs de konijnen of kippen in de tuin kunnen regenwater als drinkwater gebruiken. Natuurlijk kan ook de auto prima gewassen worden met het regenwater. En wat dacht u van de ramen wassen met regenwater? Regenwater bevat minder kalk dan drinkwater. Voor de planten in de tuin, maar ook voor uw auto is dit zelfs beter. 

Soorten regentonnen

Regentonnen zijn bij ons verkrijgbaar in allerlei formaten, kleuren en vormen. Van traditioneel tot heel modern. Zo is er dus altijd wel een regenton te vinden die aansluit bij de stijl of de architectuur van uw tuin. U kun voor een uitgebreid assortiment langskomen bij ons in de winkel. 

Houten regentonnen

De traditionele regentonnen zijn de regentonnen van hout. Dit zijn prachtige regentonnen met een rustieke uitstraling. Een nadeel van een houten regenton kan zijn dat het materiaal werkt. Als de regenton leeg komt te staan, dan gaat het hout krimpen. Wordt de regenton later weer gevuld, dan zal de regenton waarschijnlijk lekken vertonen. Dit lekken zal uiteindelijk weer stoppen wanneer het hout weer gaat uitzetten door het water in de ton. 

Kunstof regenton

Tegenwoordig zijn de meeste regentonnen die worden aangeboden gemaakt van kunststof. De meest gangbare kleur van kunststof regentonnen is groen. Het voordeel van deze kleur, mits niet te fel, is dat ze volkomen opgaat in de natuurlijke omgeving van de tuin. Maar er ontstaat steeds meer variatie in het assortiment. De traditionele regenton van hout wordt in kunststof nagebootst en is bijna niet van echt te onderscheiden. De bruine regenton gaat misschien iets minder op  in de natuur, maar kan wel weer mooi aansluiten bij de stijl van de tuin. 

Voordelen van zelf regenwater opvangen

  • Regenwater is gratis;
  • Minder verbruik van kostbaar drinkwater;
  • Regenwater bevat veel minder kalk dan kraanwater;
  • Het hemelwater heeft voor planten al de juiste temperatuur;
  • minder belasting voor het riool;
  • Sommige gemeentes verlenen zelfs subsidie op opvangsystemen voor regenwater. 

Uw regenton in de winter

Neem altijd het zekere voor het onzekere en maak voor het invallen van de winter de regenton helemaal leeg. IJs zet uit en daardoor kan de regenton stuk vriezen als deze nog water bevat. 

 

  • Weidse Blik