Najaarsmest + Groenkalk

Bemest nu je gazon voor een mooi najaar!

09/10/2018

Het is niet voor niets dat hoveniers het in het najaar zo druk hebben. Ze zijn dan volop bezig met het bemesten van gazons en tuinen met DCM. Allemaal weten ze dat het enorm belangrijk is om de tuin nogmaals te voeden voordat de strenge winter aanbreekt. Het voeden van je tuin/gazon in september heft twee enorme voordelen. 

Allereerst kan je nog lang nagenieten van een mooie tuin en een diepgroen gazon. Wanneer je het gazon nu nog bemest met DCM Gazonmeststof Najaar, dan heb je een ijzersterk dicht en diepgroen gazon de komende maanden. 

Én je tuin gaat veel gezonder en sterker de herfst in en de strenge winter tegemoet. Een gazon dat bemest is met DCM Gazonmeststof Najaar is veel sterker dankzij het hoge gehalte kalium, en daardoor véél weerbaarder tegen de strenge winterse omstandigheden met kou, wind, sneeuw en vorst. Het gras zal niet afbreken wanneer je er op loopt of beschadigen door de vorst. Bovendien zorgt een sterk gazon er voor dat er véél meer kan is op het ontstaan van mos en onkruid. 

Oktober is de ideale maand om DCM Najaarsmest op je gazon te strooien. 

           

Strap 1:
DCM Gazonmeststof Najaar
Strooi DCM Meststof Najaar. Deze kaliumrijke meststof met extra ijzer en magnesium zorgt voor een snel herstel van het gazon en een mooie groene kleur. Het gazon zal snel dichtgroeien en de droge plekken zullen verdwijnen. Eventueel kan je zwaar aangetaste plekken doorzaaien met DCM Riparo Plus. Dit doe je voor het strooien van de meststof. 

Stap 3:
DCM Groen-Kalk®.
Strooi na de laatste maaibeurt DCM Groen-Kalk®. Deze gekorrelde magnesiumkalk lost snel op en zorgt voor de ontzuring van de grond waardoor mosgroei tijdens de winter minder kans krijgt. Tegen de lente is de grond ontzuurd waardoor het gras zijn voeding beter zal kunnen opnemen. 

Wil je meer tips om je tuin te beschermen in het najaar? Bekijk hier dan de video of vraag er naar bij ons in de winkel. 

  • Weidse Blik