Zwetend paard

03/07/2017

Het warme weer is weer aangebroken en het zweten kan weer beginnen. Niet alleen jij zweet je dood, ook je paard verliest met het warme weer veel vocht. Lees hieronder precies wat je kunt doen bij een zwetend paard. 

Help, mijn paard zweet, en nu? 
Bij een temperatuur van rond de 20 graden, raakt je paard bij lichte arbeid zo'n twee tot vier liter vocht per uur kwijt, dit zijn 4-7 theelepels zout. En bij hogere temperaturen verliest je paard 10-12 liter zweet (en dus nog veel meer zout). Je kunt dit verlies aanvullen met een liksteen, maar veel paarden vinden likstenen niet lekker en laten ze links liggen. In zo'n geval zul je zelf zout moeten geven aan een paard. Gebruik daarvoor PAVO E'lyte. Men PAVO E'lyte door je voer en geeft het in de warme periodes elke dag aan je paard. PAVO E'lyte bevat alle elektrolyten die je paard verliest bij het zweten. 

Over PAVO E'lyte
Wanneer je paard sterk zweet verliest het met het vocht ook belangrijke lichaamszouten als Natrium, Kalium, Chloride en Calcium. Bij een tekort aan elektrolyten kan je paard minder goed vocht vasthouden, vermindert de elasticiteit van de huis en gaat het uithoudingsvermogen achteruit. Door Pavo E'lyte vóór inspanning toe te dienen geef je het paard de kans een vocht- en elektrolytenreserve op te bouwen. Het vult snel het verlies van lichaamszouten aan, waardoor het paard zichzelf snel kan herstellen. 

De receptuur van PAVO E'lyte is sinds juni 2016 aangepast. De kationen en anionen balans is verhoogd door het natriumgehalte verder te verhogen door een natriumbron toe te voegen die geen chloride bevat. Het verhogen van kationen en anionen balans zorgt ervoor dat het paard goed presteert, het goed volhoud tijdens de prestatie en ook weer snel herstelt na de prestatie of training. 

Belangrijke eigenschappen
  -   Bij intensieve sportprestaties
  -   Vanaf 20 graden Celsius
  -   Bij sterk zweten

Toepassing 
Voor Sportpaarden die veel zweten, met name bij eventing, endurance, mennen, dressuur, springen, draf- en rensport. 

 

 

  • Weidse Blik