Energique Versvlees voer in Joure

Energique een natuurlijke hondenvoeding voor een gezonde en fitte hond op basis van vers, rauw vlees. 

Over Energique

In de Ierse Wolfshondenkennel Glenfinnan gingen Jos van der Linden en Nanette Waldorp weer terug naar vroeger wat de voeding van een hond betreft. Dat was in 1988. Dit bleek de gouden greep te zijn. Alle honden kwamen in een puike conditie, zij hadden nooit meer diarree of kennelhoest bij het omslaan van het weer. 

Weinig ontlasting

Het is opvallend zo weinig ontlasting de honden produceren en wat ook erg prettig is: het ruikt bijna niet en het is makkelijk op te ruimen; keurige keuteltjes die eenvoudig te verwijderen zijn!

Grote belangstelling voor Energique

Andere fokkers en hondenbezitters kregen ook belangstelling voor deze voeding en binnen de kortste keren aten zo'n 200 honden Energique. 

  1. Grote en kleine honden met alle soorten vachtstructuren;
  2. Alle honden werden vrolijker. 
  3. Reuen kregen beter sperma nadat zij een half jaar Energique hadden gegeten;
  4. Energique werd onderzocht op universitair niveau en uit dit onderzoek blijkt dat bijna 90% opgenomen en verteerd wordt;
  5. Slechts 10% poep, landelijk scheelt dat 50 miljoen kilo poep per jaar;
  6. Het lichaam wordt nauwelijks belast om de voeding goed te verteren. 

Zo werkt Energique aan een gezond en evenwichtig hondenlichaam en een schoon milieu. 

Energique is een diepvriesproduct en is samengesteld uit de beste kwaliteit kip en rundvlees uit Friesland. In de Energique Speciaal wordt o.m. lamsvlees uit Nieuw Zeeland verwerkt. De kippen worden ontdaan van veren, kop, poten en ingewanden en geheel vermalen, inclusief de botten (kraakbeen). 

Goedgekeurd voor menselijke consumptie

Van het rund worden spiervlees en organen gebruikt voor een evenwichtige samenstelling wat betreft eiwitten, vitaminen en mineralen. Het vlees is goedgekeurd voor menselijke consumptie en Energique staat onder controle van de Voedsel en Warenautoriteit, Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees. Analyses worden uitgevoerd door erkende laboratoria. 

Controle

Als het vlees bij Energique binnen komt wordt de inwendige temperatuur direct gecontroleerd. Deze mag niet boven de 5°C zijn. Het vlees wordt direct verwerkt en ingevroren. Monsters van al het vlees worden in een laboratorium extra gecontroleerd. 

Van het eindproduct wordt eveneens een monster in het laboratorium onderzocht op o.m. salmonella. 

Kijk op de Energique website voor meer informatie over de producten

  • Weidse Blik